Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Morske alge v kulinariki?


V.S.
6. 11. 2018, 14.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Če bi uživali več morskih alg, bi potrebovali manj prehranskih dopolnil.

alge.jpg
Profimedia
Alge

Te sluzaste morske rastline namreč vsrkavajo minerale iz morja, kar pomeni, da so bogate z železom, kalcijem, kalijem, niacinom, fosforjem in magnezijem. Vsebujejo kar 56 mineralov, ki jih naše telo potrebuje. Poleg tega so alge edini rastlinski vir vitamina B12, vsebujejo pa tudi druge vitamine B skupine in vitamine A, K, C in E. Vlaknine v algah so bogate z protivnetnimi in protivirusnimi snovi, iz našega telesa odstranjujejo težke kovine in ugodno delujejo na srčno žilni sistem. Prave multivitaminske in multimineralne bombe.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.