Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mleko, ki to ni


Maša Rener
18. 6. 2016, 12.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Imate laktozno intoleranco ali želite preprosto poskusiti kaj novega? Pripravite si sami rastlinsko mleko.

uvodna
Thinkstock

MANDLJEVO MLEKO

Potrebujete: skodelico mandljev, 4 skodelice vode, 4 datlje
Mandlje najprej namočite v vodo in po 8 urah precedite. Voda, v kateri so se namakali, vsebuje veliko hranil, zato jo lahko uporabite za zalivanje rastlin. Odcejene mandlje v mešalniku približno 2 minuti mešajte s 4 skodelicami vode. Po želji lahko vmes dodate še izvleček vanilje, agavin sirup in nekaj razkoščičenih datljev za slajši okus. Napitek precedite skozi gazo in spravite v hladilnik, kjer vas bo počakal do štiri dni. Precejene ostanke mandljev razporedite po pladnju in za 3 ure pustite v pečici pri najnižji temperaturi. Tako dehidrirane mandlje lahko uporabite pri pripravi peciva, kruha ali kuhi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.