Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mleko, ki to ni


Maša Rener
18. 6. 2016, 12.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Imate laktozno intoleranco ali želite preprosto poskusiti kaj novega? Pripravite si sami rastlinsko mleko.

uvodna
Thinkstock

MANDLJEVO MLEKO

Potrebujete: skodelico mandljev, 4 skodelice vode, 4 datlje
Mandlje najprej namočite v vodo in po 8 urah precedite. Voda, v kateri so se namakali, vsebuje veliko hranil, zato jo lahko uporabite za zalivanje rastlin. Odcejene mandlje v mešalniku približno 2 minuti mešajte s 4 skodelicami vode. Po želji lahko vmes dodate še izvleček vanilje, agavin sirup in nekaj razkoščičenih datljev za slajši okus. Napitek precedite skozi gazo in spravite v hladilnik, kjer vas bo počakal do štiri dni. Precejene ostanke mandljev razporedite po pladnju in za 3 ure pustite v pečici pri najnižji temperaturi. Tako dehidrirane mandlje lahko uporabite pri pripravi peciva, kruha ali kuhi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.