Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Kako pripraviti učinkovit čebulni sirup?


Vesna Meško
31. 10. 2024, 14.00
Posodobljeno
04. 03. 2025 · 13:22
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Čebulni sirup velja za priljubljeno domače zdravilo zoper dražeč kašelj in boleče grlo. Za vas imamo preprost recept ...

Profimedia
Čebulni sirup

Čebulni sirup vas bo presenetil s prijetno sladkim okusom in blagodejnimi učinki. Sok čebule se v kombinaciji z medom in limono povezuje v povsem naraven antiseptičen sirup, ki blaži suh in dražeč kašelj, vlaži sluznico in lajša izkašljevanje sluzi, lajša bolečine pri težavah z vnetim grlom ter na splošno pomaga pri blaženju simptomov prehlada in gripe.

Postopek priprave

Za pripravo čebulnega sirupa boste potrebovali dve srednje veliki čebuli, sok polovice limone in med. Pripravite si še sterilni kozarec za vlaganje, v katerega boste po plasteh naložili sestavine.


1.    Čebuli olupite in drobno nasekljajte.
2.    Iz polovice limone iztisnite sok. Če je izkupiček soka skromen, uporabite celo limono.
3.    Na dno steklenega kozarca stresite plast čebule.
4.    Čebulo pokapajte z limoninim sokom in prelijte s plastjo medu. Dodajte ga toliko, da bo čebula pokrita.
5.    Postopek ponavljajte vse dokler boste imeli na voljo čebulo – plastenje zaključite z medenim slojem.
6.    Sedaj kozarec dobro zatesnite in za 24 ur postavite v hladilnik.
7.    V tem času bo čebula spustila sok in se povezala z medom in limono.
8.    V naslednjem koraku zmes precedite čez cedilo, pridobljeni sirup pa prelijte v stekleni kozarec, ki ga dobro zatesnjenega shranite v hladilnik.

Kako uživati sirup? Sirup uživamo po žlički in sicer 1-2 čajni žlički na dve uri.

Pexels
Med

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.