
Hitro pripravljeno: sočna čokoladno-pomarančna torta
Skrivnost sočnosti te torte je, da v testo dodamo skuto. Ne ustrašite se, ni je niti čutiti, ko je torta pečena.

V testo je dobro primešati lupinico pomaranče za prijetno aromo, lahko pa jo tudi izpustite. Uporabite kakovosten kakav v prahu. Dve jedilni žlici zadostujeta.
Sestavine
- 4 jajca
- 180 g sladkorja
- 100 ml olja ali stopljenega masla
- 250 g skute (še boljša je rikota, je malo slajša in manj ostra)
- 2 jedilni žlici kakava v prahu
- 200 g moke
- pecilni prašek
- vaniljin sladkor
- 2 bio pomaranči
Postopek priprave
1. V skledo ubijemo jajca. Dodamo sladkor, vanilin in stepamo nekaj minut, da naraste. Nato primešamo olje, kakav v prahu, skuto in nastrgano lupinico pomaranč. Nazadnje dodamo še moko in pecilni prašek.
2. Pečemo v pomaščenem modelu za torte. Če boste naredili »pravo« torto, tako s kremo, uporabite manjši pekač, recimo 18 ali 20 cm premera. Sicer pa vzemite pekač premera 24 cm.
Pecite v ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija od 35 do 40 minut.
3. Pečeno vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Iz pomaranč stisnite sok in z njim prelijte torto. Če želite, torto namažite s kremo. Najpreprostejša in res okusna je iz nutelle in kremnega sira. Oboje v enakem razmerju zmešajte v gladko zmes in namažite po torti. Ni treba dodati sladkorja. Okrasite s tankimi rezinami pomaranče.
Objavljeno v reviji Jana, št. 8.
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
6 °C
Oblačno
torek, 11. 3
Deževno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Deževno
7-dnevni obeti