Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Hitro pripravljeno: sočna čokoladno-pomarančna torta


Metka McCully Žigon / revija Jana
24. 2. 2025, 05.19
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Skrivnost sočnosti te torte je, da v testo dodamo skuto. Ne ustrašite se, ni je niti čutiti, ko je torta pečena.

Shutterstock
Preprosta in hitro pripravljena čokoladna torta.

V testo je dobro primešati lupinico pomaranče za prijetno aromo, lahko pa jo tudi izpustite. Uporabite kakovosten kakav v prahu. Dve jedilni žlici zadostujeta.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 180 g sladkorja
  • 100 ml olja ali stopljenega masla
  • 250 g skute (še boljša je rikota, je malo slajša in manj ostra)
  • 2 jedilni žlici kakava v prahu
  • 200 g moke
  • pecilni prašek
  • vaniljin sladkor
  • 2 bio pomaranči

Postopek priprave

1. V skledo ubijemo jajca. Dodamo sladkor, vanilin in stepamo nekaj minut, da naraste. Nato primešamo olje, kakav v prahu, skuto in nastrgano lupinico pomaranč. Nazadnje dodamo še moko in pecilni prašek.

2. Pečemo v pomaščenem modelu za torte. Če boste naredili »pravo« torto, tako s kremo, uporabite manjši pekač, recimo 18 ali 20 cm premera. Sicer pa vzemite pekač premera 24 cm.

Pecite v ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija od 35 do 40 minut.

3. Pečeno vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Iz pomaranč stisnite sok in z njim prelijte torto. Če želite, torto namažite s kremo. Najpreprostejša in res okusna je iz nutelle in kremnega sira. Oboje v enakem razmerju zmešajte v gladko zmes in namažite po torti. Ni treba dodati sladkorja. Okrasite s tankimi rezinami pomaranče.

 Objavljeno v reviji Jana,  št. 8.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.