Varčna Mojca Mavec: Hrano stežka zavrže
Mojco Mavec tudi v kuhinji žene radovednost, velikokrat pa si jedi, ki jih okusi po svetu, pričara tudi doma.

Voditeljica in popotnica Mojca Mavec ob sobotah popoldne na TV SLO 1 v oddaji Ratatujci z gosti odkriva pot ene izmed sestavin, ki jih uporabljamo v prehrani. Sama je bila od nekdaj ješča, takšne ljudi pa ima tudi rada, saj so po njenih izkušnjah veliko bolj radoživi in sproščeni kot izbirčne Metke. Jedi si zelo rada pripravi tudi sama, se pa tudi njej kdaj kaj ponesreči. A tudi to poskuša spraviti po grlu. »S težkim srcem zavržem hrano, a včasih pozabim kako juho na štedilniku. To se je dogajalo sploh med pandemijo, ko smo sedeli na sestankih prek Zooma, v ozadju pa se je kuhala goveja juha. Meni se je dvakrat prismodila. Sicer iz ponesrečenih jedi poskušam ustvariti kaj drugega. Razkuhan krompir je še vedno dober za tortiljo. In prva palačinka, ki že pregovorno ne uspe, je vedno za kuharico,« poudarja Mojca.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
