
Zakaj Luka Jezeršek spodbuja izobraževanje v tujini
Luka Jezeršek je mnenja, da bi se morali kuharji izobraževati tudi v tujini.

V novem delu podcasta Aidea Luka Jezeršek izpostavlja, kako pomembno je, da mladi kuharji pridobijo izkušnje tudi v tujini, saj jim to omogoča razvoj širše perspektive. "Čas šolanja je čas za nabiranje izkušenj in širjenje obzorij," pravi Jezeršek in svetuje mladim, naj se odpravijo na delo v tujino, a naj se vrnejo s pridobljenim znanjem, da ga uporabijo doma.
Pojasnjuje, da je kulinarika tako hitro razvijajoče se področje, da je pomembno ostati na tekočem s svetovnimi trendi. Domača prizadevanja in izkušnje iz tujine skupaj ustvarijo boljše kuharske mojstre, ki se lahko pohvalijo s širšim naborom znanja in boljšo prilagodljivostjo. Ta epizoda razkriva, zakaj je ključnega pomena, da mladi kuharji preizkusijo različne kulinarične pristope in se izpopolnjujejo tudi zunaj slovenskih meja.

Podcast Aidea s Klemnom Selakovičem in Luko Jezeršek si lahko na Aktual TV ogledate v sredo, 6. novembra, ob 21.0o, in v četrtek, 7. novembra, po 20.30 oziroma po oddaji Potep z Leo.
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
10 °C
Deževno
sobota, 15. 3
Deževno
nedelja, 16. 3
Deževno
ponedeljek, 17. 3
Deževno
7-dnevni obeti