Brutalna nezgoda Karima Merdjadija
Lahko bi se končalo precej drugače. Karim Merdjadi je imel je srečo, njegov prijatelj pa žal ne …

Chef Karim Merdjadi je občudovan zaradi svojega bogatega slaščičarskega znanja s katerim navdušuje tudi v svoji domači slaščičarni. A če je danes njegovo sukanje po kuhinji predvsem umetnost, v času piljenja znanja še zdaleč ni bilo tako. Minuli dan je namreč v kuharskem šovu podelil spomine na nezgode, ki bi si lahko končale precej huje, če ga ne bi oplazila sreča.
Karimove anekdote: danes smeh, nekoč groza
»Bilo je v 1. letniku gostinske šole, na praksi v hotelu v Kranju. Pekli smo palačinke - eden je vlival maso, drugi jih je pekel. Tokrat sem imel jaz ponev, on pa je vlil olje … in ga je bilo malo preveč. Jaz sem hotel to vroče olje odliti proč, on pa je šel v tistem hipu ravno z roko prek curka. Še danes ga vidim pred seboj. Še danes vem, kako mu je ime in kako se piše,« je razkril bolečo anekdoto Karim, nato pa z rokava stresel še eno, ki jo je napovedal kot zelo brutalno. Kaj se je zgodilo?
»Bil sem sam doma – no, s prijatelji, brez staršev. Oče in mama to zdajle verjetno gledata … tega sploh ne vesta, ampak mislim, da mi bosta oprostila, glede na to, da je minilo skoraj 40 let. Skratka, s prijatelji smo imeli žur in cvrli kalamare. In zdaj – ali je bilo olje dovolj vroče ali ne – to je bilo vprašanje. Mladi mulci, pač ne veš točno,« je dejal in opozoril, da naj česa takega nikoli nihče ne počne, saj lahko ta nepremišljena poteza povzroči požar. Trije fantje so se namreč nagnetli okoli friteze z vročim oljem, nato pa, da bi preverili, če je temperatura dovolj visoka za cvrtje, vanj kanili vodo!
»Ogenj je kar naenkrat butnil ven, napa ga je potegnila, mi trije, ki smo stali čisto blizu, pa smo samo odskočili … Na srečo je bil eden od nas dovolj priseben, da je ponev prekril. Ampak res – nikoli, nikdar ne počnite tega!«
Lekcija, ki ostane za vedno
Že res, da se Karim anekdot spominja z nasmehom, jih je pa podelil predvsem kot opomnik, kaj se lahko zgodi, če pri delu z vročim oljem ne ravnamo premišljeno. Tako kot slaščičarstvo zahteva natančnost in spoštovanje do postopkov, tudi ravnanje v kuhinji nikakor ni šala ...
Vas morda zanima ozadje Karimovih cvetličnih srajc? Klknite TUKAJ.
Reakcijo olja in vode si lahko ogledate spodaj ...
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se