Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Znate pripraviti jajčevce?


K.M.
5. 8. 2024, 16.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jajčevci ali melancani so odlični za peko na žaru, še boljši v kakšni kombinaciji s paradižnikom in testeninami. Zelo hitro vpijejo maščobo, zato je pomembno, da jih pravilno pripravimo.

jajčevci .jpg
dreamstime
Jajčevci so dober vir folne kisline in vitaminov skupine B.

J ajčevci so dober vir prehranskih vlaknin, ki spodbujajo prebavo, mineralov magnezija in kalija, ki pripomoreta k čvrstim kostem, ter kalija in natrija, ki učinkujeta blago diuretično. Lupina jajčevcev vsebuje tudi vitamin C in nekatere druge vitamine (A, K, niacin), zato jih ne lupimo. Grenčine v njihovem soku pospešujejo izločanje žolča in lahko spodbujajo delovanje jeter. Jajčevci naj bi delovali tudi blago odvajalno in protibakterijsko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.