Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelenjava na žaru s pikantnim prelivom


Revija Liza Maja
29. 7. 2024, 14.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste za malce pikantno popestritev?

Zelenjava na žaru s pikantnim prelivom
Revija Liza Maja
Zelenjava na žaru s pikantnim prelivom

Sestavine:

• 200 g rdeče paprike

• 200 g jajčevcev

• 200 g bučk

• sol po okusu

Za preliv:

• 4 vejice timijana

• 2 čilija

• 100 ml olivnega olja

• 30 g sončničnih semen

• sol in mlet poper po okusu

• 100 g parmezana za posipanje

jajčevci na žaru.jpg
Dreamstime
jajčevci na žaru.jpg

Priprava:

1. Najprej papriko približno 15 minut pražite na vročem žaru, da postane črna, nato jo odstranite in olupite. Na koncu jo dajte v skledo.

2. Jajčevce in bučke narežite na debele rezine in jih začinite s soljo. Bučke pecite na žaru 3 minute na vsaki strani. Jajčevce kuhajte 5 minut. Vse skupaj dajte v skledo.

3. Timijanove lističe, na rezine narezano čili papriko, olivno olje, sončnična semena, sol in poper premešajte in s tem prelivom prelijte zelenjavo.

4. Pustite marinirati 5 minut. Ob serviranju zelenjavo potresite z naribanim parmezanom.

k brezmesni zar bucke.jpg
Revija Zarja
Bučke na žaru

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.