Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Že veste, kaj boste kuhali danes?


Stane Mažgon
11. 3. 2017, 12.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vsestranska paradižnikova omaka

mesne kroglice
Dreamstime
Dober tek!

S kozarcem vložene paradižnikove omake je lahko rešen dvom o tem, kaj bo pripravljeno za kosilo. Le kdo bi se branil krožnika testenin s paradižnikovo omako in dišečimi zelišči ali mesnih kroglic v okusni paradižnikovi omaki?

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki

Sestavine:

- 600 g mešanega mletega mesa
- 600 ml paradižnikove omake
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 jajce
- 2 žlici mešanice sredozemskih začimb (rožmarin, origano, žajbelj, timijan, bazilika)
- 1 žlica rdeče paprike
- sol, poper, šopek bazilike
- oljčno olje za omako
- olje za cvrenje 

Priprava:

1. V skledo damo mleto meso, dodamo mu začimbe, jajce in nasekljan česen. Solimo in popramo, premešamo in pustimo 30 minut, da se okusi prepojijo.
2. Iz mase oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih ocvremo v vročem olju z vseh strani.
3. V posodi na oljčnem olju popražimo nasekljano čebulo, naribano zeleno in korenček. Popražimo, začinimo in prelijemo s paradižnikovo omako. Kuhamo 15 minut, nato v omako dodamo pečene mesne kroglice, premešamo in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.