Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Zdrave kocke s 4 plastmi


Tina Lucu / revija Maja
8. 12. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tudi sladko je lahko zdravo! Izvolite recept, ki bo navdušil sladokusce ...

profimedia-0377572631.jpg
profimedia LIZA MAJA
kocke

Kosov: 18
Na kos le: 1133 kJ/271 kcal

Sestavine:
Za 1. plast:
100 g mandljev
4 žlice kokosovega olja
140 g datljev
3 žlice kakava
3 žlice medu

Za 2. plast:
70 g orehov
3 žlice medu
1 žlička vaniljevega ekstrakta


150 g datljev
5 žlic kokosovega olja
4 žlice tahinijeve paste

Za 3. plast:
100 g orehov
4 žlice kakava
4 žlice kokosovega olja
4 žlice datljevega sirupa

Za 4. plast:
400 g mletega kokosa
3 žlice kokosovega olja
5 žlic medu
50 g datljev

Za zaključek:
60 g orehov

Priprava:

1. Vsa jedrca in kokos ločeno namočite čez noč v hladni vodi. Kokosovo olje raztopite v vodni kopeli s toplo vodo. Za prvo plast v mešalnik dajte sesekljane mandlje, datlje brez koščic, kokosovo olje, kakav in med. Vse skupaj zmešajte do gladkega.

2. Pekač obložite s papirjem za peko. Pripravljeno zmes vtisnite na dno pekača in postavite v hladilnik za nekaj časa, da se  strdi. Medtem pripravite naslednjo plast.



3. Za naslednjo plast nasujte orehe v kuhinjskega robota. Dodajte med, izvleček vanilje, datlje in kokosovo olje. Začinite s tahinijevo pasto in zmešajte. Nato maso enakomerno razporedite po prvi plasti in pekač vrnite v hladilnik.

4. Za tretjo, kakavovo plast zmešajte mlete orehe, kakav v prahu, kokosovo olje in datljev sirup. Razporedite po masi v pekaču.

5. Za zadnjo plast namočen kokos odcedite in iztisnite odvečno vodo. Zmešajte z medom, kokosovim oljem in odcejenimi datlji. Enakomerno razporedite po pekaču.

6. Sesekljajte orehe in z njimi okrasite površino. Postavite v hladilnik za vsaj 3 ure, da se strdi. Nato previdno odstranite iz pekača, odstranite papir za peko in narežite. Kocke lahko hranite do 14 dni v hladnem prostoru ali do enega meseca v zamrzovalniku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.