Zakaj postanemo odvisni od sladoleda?
Ste ga letos že okusili?

Sladoled je ena izmed tistih pomladnih in poletnih slaščic, ki jo obožujejo številni. Kar hitro postanemo odvisni od njega in včasih dobimo občutek, da ga sploh ne moremo nehati jesti. Zakaj pride do tega pojava?
Strokovnjaki so razkrili, da proizvajalci sladoledov sledijo 6 zapovedim, s katerimi to sladico naredijo še bolj mamljivo.
1. Videz, ki predstavlja asociacijo na to, kakšnega okusa je sladoled.
2. Aroma, ki jo začutite v ustih. Ob topljenju ledu v ustih se sprošča poudarjena aroma okusa, ki še bolj spodbudi brbončice.
3. Kislost spominja na okus sadja, ki si ga želite okusiti.
4. Sam okus je sladek in slan. Okusa, ki sta kriva za odvisnost. Kombinacija okusov je največkrat najbolj zapeljiva.
5. Tekstura
6. Temperatura je pri sladoledu najbolj pomembna, saj mora biti dovolj hladen, da je primerne strukture za sladoled in istočasno dovolj mehak, da ga z veseljem uživate.
Katerega imate vi najraje?
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se