Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

V 20 sekunadah brez dotikanja olupite jajca


A.K.
12. 9. 2019, 16.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za ta trik potrebujete samo 3 stvari - trdo kuhana jajca, hladna voda in plastična posodica s pokrovom.

jajca.jpg
Profimedia

Vsem, ki obožujejo trdo kuhana jajca, a jih sovražijo lupiti, bo ta trik prišel še kako prav.

Eno veliko jajce ima 78 kalorij, vsebuje pa 6 gramov beljakovin, zato so jajca odličen izbor za vse tiste, ki želijo jesti zdravo in biti fit. Poleg tega so jajca odličen izvor folne kisline, železa, cinka, vitamina B12 in D.

Če imate veliko preglavic z lupljenjem jajc, vam predlagamo, da preizkusite naslednji trik.

Potrebujete le trdo kuhano jajce, hladno vodo in plastično posodo s pokrovom, ki dobro tesni posodo.

Postopek:

- skuhajte trdo kuhana jajca, vodo zlijte stran in pustite jajca nekaj minut, da se ohladijo
- postavite jajca v plastično posodo in jih do polovice posode zalijte z mrzlo vodo
- dobro zaprite posodo
- previdno tresite posodo 10 sekund
- odprite posodo, izvlecite olupljeno jajce in jih očistite do konca, če se ga kak košček lupine še drži

Hladna voda in udarci trdo kuhanega jajca ob steno posode, razbijeta lupino in sprostita membrano, ki se nahaja med jajcem in lupino ter tako jajce olupita brez muke.

Preizkusite!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.