Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Triki za pripravo popolnih palačink


V. M.
29. 12. 2023, 15.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Za vas imamo kratke in jedrnate trike, ki jim je dobro slediti, če želite pripraviti popolne palačinke.

Profimedia

Imate radi palačinke? Uh, mi tudi, a najbolj nam gredo v slast tiste, ki jih pripravijo v restavraciji. Le kakšno skrivnost imajo kuharji, da so v restavracijah palačinke mnogo bolj okusne in voljne kot pa tiste, ki jih pripravimo doma?

Nekaj namigov smo prejeli iz prve roke in ko smo jih preizkusili, so nas razveselile tanke palačinke, ki so se kar stopile v ustih! Preizkusite naslednje zvijače, pri čemer naj vas vodi misel, da mora biti masa dovolj tekoča, sicer se ne bo v tankem sloju razlila po vroči ponvi.

Profimedia
Osnovni recept za pripravo mase za palačinke zajema moko, mleko, jajca in ščepec soli.

Takole gre …

1.    Uporabite moko za pecivo.

2.    Moko presejte!

3.    Ločite beljak in rumenjak. Srednje rahel sneg ročno vmešajte na koncu.

4.    Polovico mleka nadomestite z mineralno vodo.

5.    Masi dodajte ščepec sode bikarbone.

6.    Dodajte žlico olja.

7.    Masa ne sme počivati oz. predolgo stati. S peko pričnite takoj, ko stepete sestavine. Če boste čakali predolgo, se bo moka napila tekočine, zaradi česar ne bodo rahle, pač pa nekoliko zbite.

8.    Maso vlijte v dovolj vročo, namaščeno ponev. Če bo temperatura prenizka, se bodo palačinke prijemale, v nasprotnem primeru bo peka povsem preprosta.

Dreamstime
Mmmmm, palačinke z malinami ...

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.