© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Trik: Trdo kuhana jajca iz pečice


V. M.
28. 3. 2018, 13.00
Posodobljeno
04. 04. 2018 · 20:54
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pred vami je fantastična ideja, ki vam bo dobro služila v primerih, ko morate skuhati večje število jajc.

jajca222.jpg
Pixabay
Na tedenski ravni lahko zdrav človek zaužije od tri do pet jajc.

Trdo kuhana jajca lahko pripravite tudi v pečici. Ste to vedeli? Najbrž ne, zato le berite dalje. Pravzaprav gre za idejo, ki obrodi precej boljše rezultate od kuhanja na klasičen način. Običajno jajca previdno zložimo v posodo in prelijemo z vodo, a kaj ko med kuhanjem pogosto popokajo, zlasti če smo se lotili priprave večjega števila. Da bi se slednjemu izognili, ravnajte takole …

V pekač z vdolbinicami, torej v tistega v katerem pripravljate mafine, položite sveža jajca. Nato vse skupaj za pol ure postavite v pečico, ogreto na 160 stopinj Celzija. Po pretečenem času jajčka vzemite iz pekača in jih za deset minut položite v ledeno kopel.

Sedaj pa se vam poraja vrsto vprašanj, kajne?

- Ali lupina pri peki poči? Ne.

- Se jajca zažgejo? Ne.

- Ali lupina spremeni barvo? Ne. Lahko pa se pojavijo rjave pike, ki izginejo, ko boste jajca potopili v hladno vodo.

- Kaj pa sam okus, je drugačen, neprijeten? Ne.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.