Torta iz palačink
Pri pripravi testa za palačinke namesto mleka in pecilnega praška rajši uporabite pinjenec in sodo, ki ne sme biti starejša od pol leta, sicer izgubi svojo moč.

Sestavine za 8 palačink (premera 18 cm):
3 žlice + 5 žličk margarine
2 jajci
200 ml pinjenca
200 g moke
1 žlička pecilnega praška
40 g + 75 g sladkorja
1 bio limeta
400 g skute (20 % mlečne maščobe)
250 ml smetane
1 velika konzerva vloženih breskev
Priprava:
- Stopimo tri žlice margarine in ji dodamo jajci in pinjenec. Zmešamo v gladko testo. Zmešamo še moko s pecilnim praškom in 40 g sladkorja in dodamo testu.
- Na petih žličkah margarine spečemo v ponvi pet palačink. Počakamo, da se ohladijo.
- Limeti nastrgano lupinico in iztisnemo sok. Skuto zmešamo s 75 g sladkorja, limetinim sokom in lupino. Dodamo stepeno smetano. Breskve odcedimo.
- Štiri palačinke razgrnemo in namažemo s skutno kremo. Na robovih pustimo 1 do 2 cm prostora. Na vsako palačinko položimo nekaj polovic breskev. Palačinke zložimo v torto.
- Na vrhnjo palačinko nabrizgamo prestalo kremo in okrasimo z breskvami.
- Dobro ohladimo in narežemo kot torto.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se