Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Torta iz palačink


Janja Grativa/ Revija Maja
30. 3. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pri pripravi testa za palačinke namesto mleka in pecilnega praška rajši uporabite pinjenec in sodo, ki ne sme biti starejša od pol leta, sicer izgubi svojo moč.

pfannkuchentorte_22240_1.jpg

Sestavine za 8 palačink (premera 18 cm):

3 žlice + 5 žličk margarine

2 jajci

200 ml pinjenca

200 g moke

1 žlička pecilnega praška

40 g + 75 g sladkorja

1 bio limeta

400 g skute (20 % mlečne maščobe)

250 ml smetane

1 velika konzerva vloženih breskev

Priprava:

  • Stopimo tri žlice margarine in ji dodamo jajci in pinjenec. Zmešamo v gladko testo. Zmešamo še moko s pecilnim praškom in 40 g sladkorja in dodamo testu.
  • Na petih žličkah margarine spečemo v ponvi pet palačink. Počakamo, da se ohladijo.
  • Limeti nastrgano lupinico in iztisnemo sok. Skuto zmešamo s 75 g sladkorja, limetinim sokom in lupino. Dodamo stepeno smetano. Breskve odcedimo.
  • Štiri palačinke razgrnemo in namažemo s skutno kremo. Na robovih pustimo 1 do 2 cm prostora. Na vsako palačinko položimo nekaj polovic breskev. Palačinke zložimo v torto.
  • Na vrhnjo palačinko nabrizgamo prestalo kremo in okrasimo z breskvami.
  • Dobro ohladimo in narežemo kot torto.
cloud

Trenutno

9 °C

Oblačno

sobota, 10. 5

Delno oblačno

7 / 18 °C cloud-sun

nedelja, 11. 5

Delno oblačno

6 / 20 °C cloud-sun

ponedeljek, 12. 5

Oblačno

9 / 19 °C cloud

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.