© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Tile pripomočki so nepogrešljivi


Š. K.
26. 5. 2016, 08.20
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Le kateri so tisti pripomočki, ki ne smejo manjkati v nobeni kuhinji?

KitchenGleam-e1358051972781.jpg

NOŽ: Nož za fileje, nož za sekljanje ali nož za kruh - noži spadajo med najpogostejše kuharske pripomočke in so tisti pripomoček, pri katerem vsekakor ne bi smeli varčevati. Dober nož, kot npr. iz damaščanskega jekla, se izkaže pri vsakem rezu in je investicija za srečno kuharsko prihodnost, ki se zagotovo izplača.

PONVE: Dobre ponve so alfa in omega za popolno pečen steak ali enakomerno zapečeno postrv. Pomembne so različne velikosti, kakor tudi izbira med ponvami z in brez zaščitnih slojev. Zelo pomembno je imeti tudi eno veliko ponev za cvrtje dunajskih zrezkov in paniranih piščancev.

KUHARSKI LONCI:
Najboljše je imeti na zalogi vse - od majhnih do velikih loncev, z zašitnimi sloji in brez.



DESKA ZA REZANJE:
Pri deskah za rezanje se mnenja razlikujejo. Nekateri zagovarjajo lesene, drugi nekoliko bolj higienske deske iz plastike. Za oboje velja: Mokra krpa pod desko preprečuje, da bi nam deska med rezanjem zdrsnila iz delovne površine.

METLICA ZA SNEG: Metlica za sneg s plastičnim nastavkom ima to prednost pred kovinskim, da se počasneje segreva in je prav tako primerna za pomivanje v pomivalnem stroju.

LUPILNIK ZA KROMPIR: Ni uporaben le za lupljenje krompirja, ampak ga lahko v nujnih primerih uporabimo tudi kot alternativo za lupljenje špargljev.

ZAJEMALKA: Zajemalke so pomembne predvsem za juhe, pripravo cmokov in vseh ostalih finih jedi iz kuharskega lonca, ki jih moramo previdno jemati iz vode.



TEHNICA: Ko enkrat dosežemo stopnjo izkušenega kuharja, se lahko mirno odpovemo kuhinjski tehnici, do takrat pa se še kdaj pa kdaj izplača preveriti nekatere količine na tehnici.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.