Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Takšni sladici se nihče ne more upreti


A.K.
15. 8. 2016, 07.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Čokoladna torta brez moke

čokoladna torta.jpg

Sestavine za testo:

- 175 g temne čokolade
- 7 jajc
- 140 g masla

Sestavine za glazuro:

- 100 g temne čokolade
- 80 g masla

Priprava:

Ogrejte pečico na 130 stopinj. Kalup za torto obložite s papirjem za peko. Čokolado prelomite na majhne koščke in jo na pari stopite. Dodajte maslo. Penasto zmešajte rumenjake in jih dodajte mešanici, ki je že ohlajena. V drugo posodo beljake stolcite v sneg in jih nato počasi dodajajte zmesi in počasi zmešajte. Ko je vsa zmes kompaktna, jo izlijte v kalup in pokrijte s folijo. Tega postavite v večji pekač in jo napolnite z vročo vodo, da bo segala do polovice kalupa, ki ga nato postavite v pekač. Pecite okoli 25 minut. Ko se ohladi, prelijte s pripravljeno glazuro in okrasite z gozdnimi sadeži po vaši želji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.