Tako bo vaš krompir vedno popolno pečen!
Celoten postopek bo sicer trajal uro in pol, a počasna priprava se splača, saj so rezultat popolni pečeni krompirčki.

Za pripravo izberemo navaden bel krompir, ki ga olupimo in razrežemo na polovice. V loncu ga kuhamo do mehkega oziroma približno 20 minut. Z vilicami preverimo, ali je krompir popolnoma kuhan, da se vilice z lahkoto prebijejo do sredine. Kuhan krompir odcedimo v plastičnem ali kovinskem cedilu in tukaj leži skrivnost. Ko krompir odcedimo, cedilo nekajkrat močno pretresemo, da postane vrhnja plast krompirja nekoliko bolj groba, kar bo zagotovilo več slastne hrustljave površine. Ostane nam le, da jih položimo v pečico z nekaj olja, soli in popra in pečemo na 200 stopinjah Celzija 30 minut na vsaki strani.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se