Spoznajte kulinariko območja Macao
Macau ali Macao je posebno administrativno območje na jugo Kitajske in velja za najbolj pogosto nasljeno območje na svetu. Vse do leta 1999 je bilo območje portugalska kolonijo, kar se še danes pozna tudi v kulinariki.

Kulinarika tega azijskega območja Macau ali Macao je namreč mešanica kitajske in portugalske kuhinje, na današnjo kulinarično podobo pa so vplivale tudi indijske in malajske jedi. Danes se to odraža v edinstveni kulturni in kulinarični mešanici, ki je rezultat stoletij kolonialne vladavine. Portugalski recepti so bili prilagojeni za uporabo lokalnih sestavin kot so sveži morski sadeži, kurkuma, kokosovo mleko, fižol adzuki ...

Te prilagoditve so ustvarile zanimive različice tradicionalnih portugalskih jedi kot so coldo verde, minchee in cozido á portuguesa. Med najbolj priljubljenimi uličnimi prigrizki pa lahko tako najdete tudi tradicionalno portugalsko jed pastel de nata.
Vse te kulinarične skrivnosti tega zanimivega področja boste lahko spoznali v novi oddaji Gurmanski Macao, ki na spored 24Kitchen prihaja 8. aprila ob 13. uri. V oddaji, ki ima šest epizod, bo Justine raziskala tradicionalno in moderno macajsko kuhinjo.

Kuhala bo po celem mestu pokušala edinstveno ulično hrano, se dobila z odličnimi chefi in nam predstavila slastne izvirne recepte, ki so jih navdihnili lokalni pridelki.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se