Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Okusni slivovi buhteljčki


K.M.
5. 11. 2022, 14.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Okusen recept, ki bo vedno navdušil!

Buhteljni.jpg
Profimedia
Buhteljni

Sestavine za 4 osebe:
42 g svežega kvasa
100 g sladkorja
700 g moke
250 ml mleka
ščepec soli
2 jajci
100 g masla
300 g sliv
30 majhnih sladkornih kock
50 ml smetane
2 žlici medu
50 g mandljevih lističev
sladkor v prahu za posipanje

Priprava:

1. Zmešajte kvas, 1 žličko sladkorja, 2 žlici moke in ½ mlačnega mleka. Mešanica naj na toplem vzhaja 5-10 minut.

2. Preostalo moko in sladkor stresite v skledo. Dodajte sol, jajci, preostalo mlačno mleko in vzhajano mešanico. Vse skupaj dobro premešajte in dodajte 50 g stopljenega masla. Zgnetite mehko in voljno testo in ga pustite počivati 40 minut na toplem.

3. Oplaknite slive, odstranite koščice in na sredino vsake polovice slive položite kocko sladkorja. Z rokami zvaljajte zvitek testa in ga zrežite na 12 kosov. Vsakega sploščite in vanj zavijte slivo. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, jih premažite s preostalim stopljenim maslom in pustite vzhajati še 30 minut.

4. Buhteljčke premažite s smetano, zmešano z medom, in jih potresite z mandljevimi lističi. 30 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladijo, nato pa jih pred serviranjem potresite s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.