Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Slastni paradižniki: Uporabnost raznolikih sort


Revija Liza Maja
17. 8. 2022, 18.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Najbolj priljubljena poletna zelenjava v tem času prihaja iz lokalnega okolja in ima posebno aromatičen okus. Kakšne so posebnosti posamezne sorte paradižnikov in kako podaljšati njihovo obstojnost?

paradižnik, paradižniki, zelenjava
Pexels
Paradižnik

Volovsko srce

Zelo aromatično. Za nadevanje, peko na žaru, k mocareli.

Rumeno volovsko srce

Mesni paradižnik za solato, omake, za sušenje.

Češnjevi paradižniki in grmasti paradižnik

Sladki in aromatični. V čisti obliki ali za solate.

Oranžni paradižniki

Teknejo kot navadni rdeči paradižniki. Dekorativno v solati ali pa ob drugih sestavinah.

Pelati

Čudoviti paradižniki z aromatičnim sladkim mesom in tanko lupino.

paradižnik, paradižniki, zelenjava
Pexels
Paradižnik

Triki za podaljšano obstojnost paradižnikov

  • Vlaganje v kis: Paradižnike zložite v kozarec za vlaganje, jih večkrat prebodite in zalijte z vročim sladko-kislim kisovim prevretkom.
  • Posušene paradižnike položite v olje. Zelo fin okus.
  • Vkuhavanje, na primer kot paradižnikov čatni (chutney): skuhajte olupljene paradižnike ter dodajte začimbe in sol.
  • Zamrzovanje: Paradižnike olupite, zrežite na kocke in zamrznite.
    paradižnik, paradižniki, zelenjava
    Pexels
    Paradižnik
    paradižnik, paradižniki, zelenjava
    Pexels
    Paradižnik
    paradižnik, paradižniki, zelenjava
    Pexels
    Paradižnik
paradižnik, paradižniki, zelenjava
Pexels
Paradižnik

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.