Slastni paradižniki: Uporabnost raznolikih sort
Najbolj priljubljena poletna zelenjava v tem času prihaja iz lokalnega okolja in ima posebno aromatičen okus. Kakšne so posebnosti posamezne sorte paradižnikov in kako podaljšati njihovo obstojnost?

Volovsko srce
Zelo aromatično. Za nadevanje, peko na žaru, k mocareli.
Rumeno volovsko srce
Mesni paradižnik za solato, omake, za sušenje.
Češnjevi paradižniki in grmasti paradižnik
Sladki in aromatični. V čisti obliki ali za solate.
Oranžni paradižniki
Teknejo kot navadni rdeči paradižniki. Dekorativno v solati ali pa ob drugih sestavinah.
Pelati
Čudoviti paradižniki z aromatičnim sladkim mesom in tanko lupino.

Triki za podaljšano obstojnost paradižnikov
- Vlaganje v kis: Paradižnike zložite v kozarec za vlaganje, jih večkrat prebodite in zalijte z vročim sladko-kislim kisovim prevretkom.
- Posušene paradižnike položite v olje. Zelo fin okus.
- Vkuhavanje, na primer kot paradižnikov čatni (chutney): skuhajte olupljene paradižnike ter dodajte začimbe in sol.
- Zamrzovanje: Paradižnike olupite, zrežite na kocke in zamrznite.
Pexels
Paradižnik PexelsParadižnik PexelsParadižnik
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
