© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Slastni bučni čips


Revija Liza Maja
7. 10. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste za zdrav, a slasten prigrizek?

bučkin čips .jpg
dreamstime
bučkin čips

Sestavine:

1 manjša buča hokaido

3 žlice bučnih semen

3 žlice olja

1/2 žličke soli

1/2 žličke mlete paprike

zimske buče.jpg
Dreamstime
Med najbolj poznanimi zimskimi bučami je sorta hokaido, izjemno bogata z karotinom.

Priprava:

1.Pečico segrejte na 170 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. Bučo razpolovite in ji odstranite semena. Narežite jo na približno 0,5 cm debele rezine. Rezinam odrežite lupino, nato pa jih narežite na ozke, približno 5 cm dolge palčke.

2.Bučne palčke razporedite po pekaču in jih pecite v pečici približno 20 minut. Nato pekač vzemite iz pečice in bučne palč-ke stresite na pladenj, obložen s kuhinjskimi brisačami, da vpijejo odvečno olje. Temperaturo pečice povišajte na 210 stopinj.

3.Bučne palčke z brisačkami dobro osušite in stresite v večjo skledo. V skledo dodajte bučna semena. Vse skupaj začinite z olivnim oljem, soljo in mleto papriko ter dobro premešajte.

4.Bučne palčke ponovno razporedite po pekaču in pecite v ogreti pečici še 15 do 20 minut, da se zlato rjavo zapečejo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.