Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Rulada z zelenjavo in zelišči
Čas branja 1 min.

Poceni, okusno in hitro kosilo


Stane Mažgon
29. 6. 2016, 16.06
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Krompirjevo testo je uporabno na veliko načinov. Iz njega lahko izdelamo cmoke vseh oblik in velikosti, s sladkimi in slanimi nadevi. Iz testa lahko naredimo tudi rulado z različnimi nadevi, od mesnih do zelenjavnih, ter jo spečemo v pečici.

RULADA.jpg
Svet24
Rulada z zelenjavo in zelišči

Priprava: 40 minut 

Pečenje: 40 minut
Osebe: 6

Sestavine: 500 g moke, 500 g krompirja, 50 g kvasa, 100 ml mleka, 2 jajci, 50 g masla, sol;

Nadev:
100 g slanine, 1 čebula, 2 stroka česna, 200 g paprike, 1 paradižnik, 1 jajčevec, 1 bučka, kos gomolja zelene, šopek zelišč (bazilika, peteršilj, timijan, rožmarin), sol, poper; rumenjak za premaz, črni sezam za posip

Priprava:


1. Krompir olupimo, narežemo na rezine in skuhamo v slani vodi. Nekoliko ga ohladimo in pretlačimo. V skledici stepemo jajca, dodamo mlačno mleko, raztopljeno maslo in kvas ter premešamo, da se kvas raztopi.

2. Krompirju dodamo jajčno zmes in moko, solimo in zgnetemo testo. Če je premehko, mu dodamo še žlico moke. Razvaljamo na papirju za peko na debelino 1,5 cm.

3. Zelenjavo in zelišča očistimo in narežemo na koščke. Slanino popražimo na vroči ponvi, dodamo nasekljano čebulo in česen, nato še drugo zelenjavo in zelišča. Dušimo jo toliko, da se zmehča, a ostane čvrsta. Solimo in popramo.

4. Zelenjavo razporedimo po testu, ki ga zvijemo v rulado. Premažemo jo z rumenjakom, potresemo s sezamom ter pečemo 40 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj. Ponudimo še toplo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.