Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept za pripravo posušenega paradižnika


Revija Liza Maja
2. 8. 2024, 15.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kako pa vi sušite paradižnike?

Posušeni paradižnik.jpg
profimedia
Posušeni paradižnik.jpg

Sestavine za 2 kozarca (1 približno 250 ml):

  • 2000 g paradižnika
  • sol po okusu
  • 2 žlički sladkorja
  • olivno olje za kapljanje
  • 2 vejici svežega rožmarina ali timijana
  • 300 ml sončničnega olja

Priprava:

1. Umiti paradižnik razpolovimo vodoravno, posamezne polovice razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko, solimo, potresemo z malo sladkorja, pokapamo z oljem in potresemo s sesekljanimi zelišči.

2. Paradižnik nato približno 7 ur sušimo v ogreti pečici na 90 °C. Suhe paradižnike damo v čiste kozarce, jih prelijemo z oljem, tako da so potopljeni, in jih zapremo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.