Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Špargljeva pita iz krompirjevih palačink


Revija Liza Maja
11. 4. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste že kdaj prpravljali pito iz palačink? Za vas imamo prepost pomladni recept, ki ga lahko izkoristite za domiselno kosilo ali večerjo.

Špargljeva pita iz krompirjevih palačink.jpg
profimedia LIZA MAJA
Špargljeva pita iz krompirjevih palačink.jpg

Kaj potrebujemo?

  • 400 g krompirja
  • sol
  • jajca
  • sveže mlet poper
  • maslo za kalup

Za nadev:

  • 6 jajc
  • 150 ml smetane za stepanje
  • 50 ml polnomastnega mleka
  • 60 g svežega sira
  • 70 g gavde
  • drobtine
  • 8 stebel zelenih špargljev
  • rdeča čebula

    ##IMAGE-1353259##

Priprava:

1. Krompir olupite, drobno naribajte, dajte v cedilo in stisnite odvečno tekočino. Krompir dajte v skledo, dodajte jajca, sol, poper in premešajte.

2. Okrogel tortni model namažite z maslom in vanj dajte krompirjevo zmes. Pecite v pečici pri 190 °C približno 25 minut do zlatorjave barve. Nato pustite, da se malo ohladi.

3. V skledi stepite jajca, smetano in mleko. Nato vmešajte sveži sir, drobtine, drobno nariban trdi sir, sol in poper. Mešanico previdno vlijte na pečeno testo.

4. Šparglje olupite, odrežite olesenele konce in položite na pito. na vrh dajte kolobarje rdeče čebule in pecite pri 180 °C približno 40 minut. Pustite, da se ohladi, nato postrezite.



© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.