Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

RECEPT: Počasi pečen češnjev paradižnik


V.M.
19. 6. 2024, 15.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sladko slana priloga, ki bo prebudila vaše brbončice. Pečeni češnjevi paradižniki se odlično podajo k mesnem jedem.

pečen češnjev paradižnik.jpg
Profimedia
Počasi pečen češnjev paradižnik

Čas priprave: 5 min

Čas kuhanja: 2 do 3 ure

Za: 4 osebe

Kaj potrebujemo?

-4 skodelice češnjevih paradižnikov

-4 vejice svežega timijana

-2 stroka česna, narezanega na tanke lističe

-šalotka

-½ čajne žličke soli

-¼ čajne žličke mletega popra

-¼ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja

Postopek priprave

Korak 1: Pečico segrejemo na 120 °C. Češnjeve paradižnike operemo, osušimo in razporedimo v eni plasti po pekaču, ki smo ga poprej obložili s papirjem za peko. Česnove stroke in šalotko olupimo in narežemo na tanke lističe, nato pa slednje razporedimo po paradižniku. Dodamo še vejice timijana, sol in poper, na koncu pa prek prelijemo ekstra deviško oljčno olje. Pred peko sestavine nežno premešamo, da se okusi povežejo.

Korak2: Pekač položimo v ogreto pečico, paradižnik med peko občasno premešamo in pečemo dokler ne povre tekočina, ki so jo izločili sladki plodovi. Po dveh do maksimalno treh urah vzemite pekač iz pečice, odstranite vejice timijana in postrezite. Jed je primerna tudi kot hladna priloga. Počasi pečen češnjev paradižnik lahko zaužijete tudi dan ali dva kasneje.

hrana4
Shutterstock
Paradižnik

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.