RECEPT: Počasi pečen češnjev paradižnik
Sladko slana priloga, ki bo prebudila vaše brbončice. Pečeni češnjevi paradižniki se odlično podajo k mesnem jedem.

Čas priprave: 5 min
Čas kuhanja: 2 do 3 ure
Za: 4 osebe
Kaj potrebujemo?
-4 skodelice češnjevih paradižnikov
-4 vejice svežega timijana
-2 stroka česna, narezanega na tanke lističe
-šalotka
-½ čajne žličke soli
-¼ čajne žličke mletega popra
-¼ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja
Postopek priprave
Korak 1: Pečico segrejemo na 120 °C. Češnjeve paradižnike operemo, osušimo in razporedimo v eni plasti po pekaču, ki smo ga poprej obložili s papirjem za peko. Česnove stroke in šalotko olupimo in narežemo na tanke lističe, nato pa slednje razporedimo po paradižniku. Dodamo še vejice timijana, sol in poper, na koncu pa prek prelijemo ekstra deviško oljčno olje. Pred peko sestavine nežno premešamo, da se okusi povežejo.
Korak2: Pekač položimo v ogreto pečico, paradižnik med peko občasno premešamo in pečemo dokler ne povre tekočina, ki so jo izločili sladki plodovi. Po dveh do maksimalno treh urah vzemite pekač iz pečice, odstranite vejice timijana in postrezite. Jed je primerna tudi kot hladna priloga. Počasi pečen češnjev paradižnik lahko zaužijete tudi dan ali dva kasneje.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
