Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Panakota z lubenico


revija Bodi zdrava
19. 8. 2024, 14.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Panakota. Ampak z lubenico. Ja, noro okusno! Gremo preizkusiti?

okus-po-poletju, recepti
Shutterstock
Panakota z lubenico

Sestavine:

– mleko

– sladka smetana

– sladkor

– vaniljev strok

– lističi želatine

– očiščena lubenica

– limonov sok

– sladkor v prahu

Priprava:

Želatino za 10 minut namočite v hladno vodo, da nabrekne. Nato na kuhalnik pristavite kozico s sladko smetano, mlekom in sladkorjem. Vaniljev strok razpolovite in z noževo konico izpraskajte semena ter jih skupaj s strokom dodajte v kozico. Na zmernem ognju med občasnim mešanjem kuhajte približno 5 minut, da se sladkor raztopi, nato kozico odstavite. Odstranite vaniljev strok, dodajte ožeto želatino in mešajte, da se povsem razpusti.

Modelčke oplaknite s hladno vodo in napolnite s pripravljeno tekočino. Pustite, da se smetana ohladi na sobno temperaturo, nato modelčke prekrijte s prozorno folijo in za dve do štiri ure postavite v hladilnik, da se sladica ohladi in strdi. Za pripravo preliva polovico lubenice zrežite na manjše koščke in jih stresite v električni mešalnik. Dodajte sladkor v prahu in limonov sok ter vse skupaj zmiksajte v gladek pire. Drugo polovico lubenice zrežite na poljubno velike koščke. Na koncu ohlajeno strjenko položite na krožnik, prelijte s prelivom in okrasite s koščki lubenice. Za dekoracijo lahko uporabite tudi sveže metine listke.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.