Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept: Njoki z rdečim zeljem in jabolki


Revija Liza Maja
12. 11. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ni jih čez domače njoke, se strinjate? Da pa bo kosilo zadišalo po jeseni, jih kot prilogo pripravite rdečemu zelju z gobami in jabolki. Izvolite recept ...

rdeče-zelje
Pixabay
Rdeče zelje

Sestavine, ki jih potrebujete:

• 400 g krompirja

• sol

• 1 jajce

• približno 250 g polostre moke

• 2 žlici masla

• 600 g rdečega zelja

• 1 čebula

• 1 jabolko

• 3 žlice olja 

• 100 ml jabolčnega soka

• 100 ml zelenjavne juhe

• 1 paličica cimeta

• 2 kroglici svežih začimb

• 2 lovorova lista

• 1 žlica sladkorja

• 1 žlica sadnega kisa

• 30 g orehov

• 200 g gob  

njoki
dreamstime
njoki

Postopek priprave

1. Krompir dobro operemo in skuhamo v  slani vodi. Pustimo, da se malo ohladi, nato  ga olupimo in drobno naribamo v skledo.   Dodajmo jajce, sol, moko in stopljeno maslo   ter naredimo gladko testo.

2. Iz testa naredimo valj in ga razdelimo  na enako velike kose, iz katerih oblikujemo  njoke. Kuhamo jih v vreli slani vodi, dokler ne   priplavajo na površje. Nato jih odcedimo.

rdeče-zelje
Pixabay
Rdeče zelje

3. Zelje narežemo na tanke trakove. Čebulo  olupimo in drobno sesekljamo. Jabolko  operemo, posušimo, odstranimo peške in na  drobno naribamo.

4. V ponvi segrejemo dve žlici olja in na njem  prepražimo čebulo. Dodamo zelje, jabolko,  jabolčni sok in juho. Mešanico začinimo s soljo   in začimbami, premešamo in rahlo dušimo. Po   potrebi dodamo vodo. Na koncu zelje solimo,   sladkamo, okisamo s kisom in vanj vmešamo   oreščke. Gobe očistimo, narežemo na četrtine   in prepražimo s preostalim segretim oljem.   Dodamo njoke z zeljem, vse premešamo in   segrejemo.

Njoki z rdečim zeljem
Revija Liza Maja
Njoki z rdečim zeljem

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.