Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Nebeško slastna jabolčna omleta


Revija Maja / V.M.
15. 9. 2024, 13.00
Posodobljeno
16. 09. 2024 · 09:24
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste za to, da spečemo omleto? Dajmo, a tokrat vam bo šla posebej v slast. Po kuhinji bo namreč zadišalo pu cimetu in jabolkih!

palačinka.jpg
Revija Maja
Jabolčna omleta

Kaj potrebujemo za pripravo jabolčne omlete?

Pred vami so sestavine za 8 oseb:

  • 3 jajca
  • 140 g moke
  • 375 ml mleka
  • 1 žlica belega sladkorja
  • sol
  • 60 g masla
  • 3 jabolka
  • ½ žličke cimeta
  • 3 žlice rjavega sladkorja

##IMAGE-793382##

Postopek priprave po korakih:

1. Pečico segrejemo na 220 stopinj.

2. Za testo zmešamo: jajca, moko, mleko, sladkor in sol.

3. Jabolka olupimo, odstranimo pečke in narežemo na centimeter tanke rezine.

4. V okrogli ponvi premera 25 cm segrejemo maslo in od 8 do 10 minut dušimo rezine jabolk. Potresemo s cimetom in pogosto premešamo.

5. Sedaj dodamo rjavi sladkor in dušimo še od 2 do 3 minute, da sladkor karamelizira.

5. V zadnjem koraku po jabolkih polijemo testo in ponev postavimo v pečico za od 20 do 30 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.