Recept malo drugače: Suši hamburger
Radi pripravljate jedi malo drugače? Saj veste, malce izven okvirjev, da popestrite krožnike? Nooo, potem pa izvolite.

Suši hamburger? Ja, zakaj pa ne?
- Sestavine za dva hamburgerja:
- 250 g riža za suši
- 3 žlice riževega kisa
- 1 žlica sladkorja
- 1/2 žličke soli
- vasabi po okusu
- ½ solatne kumare
- 200 g rezin dimljenega lososa
- 25 g koruze
- morske alge nori
- črni sezam
- sojina omaka
Postopek priprave:
1. Riž izperemo s hladno vodo. Izpiramo, dokler voda ni čista. Izprani riž damo v lonec, zalijemo s hladno vodo (1 del vode na 1 del riža), pokrijemo s pokrovom in zavremo. Nato na majhnem ognju kuhamo približno 15 minut in pustimo še 5 minut pod pokrovom.
2. Pripravimo kis za suši. V skledi zmešamo rižev kis, sladkor in sol. Mešamo, dokler se sladkor in sol popolnoma ne raztopita. Kuhan riž za suši razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko, enakomerno pokapamo s pripravljenim kisom in zmešamo z leseno žlico. Riž zelo previdno zmešamo, da ga ne pretlačimo, in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.
3. Štiri sklede s premerom približno 8 centimetrov obložimo s folijo za živila, vanje previdno damo pripravljeni riž in jih damo v hladilnik za vsaj 4 ure (najbolje čez noč).
4. Kumaro narežemo na tanke rezine. Iz sklede previdno vzamemo riževe »hlebčke« in jih potresemo z vasabijem. Na polovico riževih hlebčkov damo kumare, dimljene rezine lososa in koruzo. Pokrijemo z drugo polovico, okrasimo s sezamom in trakovi morskih alg nori. Postrežemo s sojino omako.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se