Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Krepka juha s česnovim pridihom


Lara Jelen / revija Jana
1. 11. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Saj veste, da prazen žakelj ne stoji pokonci, kajne? Izvolite recept za pripravo krepke juhe!

Krepka juha s česnovim pridihom
Profimedia
Krepka juha s česnovim pridihom

Sestavin

  • 500 g govedine s kostmi
  • 2 čebuli
  • 2 manjša korenčka
  • 1 korenina peteršilja
  • začimbe za juho
  • 10 zrn črnega popra
  • 3 lovorovi listi
  • 1 žlica masti
  • 1 glava česna
  • ščepec majarona
  • sol
  • mlet črni poper
  • 2 žlici olja
  • 3 rezine kruha

Priprava

1. Meso, eno olupljeno čebulo, očiščen peteršilj in korenje dajte v lonec, dodajte začimbe ter zalijte z dvema litroma hladne vode.
2. Počasi kuhajte na nizkem ognju, dokler se meso popolnoma ne zmehča. Nato juho precedite skozi cedilo.
3. Drugo čebulo olupite in zelo na drobno sesekljajte. V ponvi segrejte mast in prepražite čebulo, da porumeni.
4. Čebulno osnovo prelijte s čisto juho. V juho dodajte nariban oziroma iztisnjen ali čisto na drobno sesekljan česen in majaron. Pustite, da zavre, ter začinite s soljo in poprom.
5. Rezine kruha na olju popecite, da se na obeh straneh zlatorjavo obarvajo.
6. Popečen kruh narežite na kocke in jih tik pred serviranjem položite v vročo juho.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 42, 17. oktober, 2023.

nasl_Jana_42.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.