Recept: Krepka juha s česnovim pridihom
Saj veste, da prazen žakelj ne stoji pokonci, kajne? Izvolite recept za pripravo krepke juhe!

Sestavin
- 500 g govedine s kostmi
- 2 čebuli
- 2 manjša korenčka
- 1 korenina peteršilja
- začimbe za juho
- 10 zrn črnega popra
- 3 lovorovi listi
- 1 žlica masti
- 1 glava česna
- ščepec majarona
- sol
- mlet črni poper
- 2 žlici olja
- 3 rezine kruha
Priprava
1. Meso, eno olupljeno čebulo, očiščen peteršilj in korenje dajte v lonec, dodajte začimbe ter zalijte z dvema litroma hladne vode.
2. Počasi kuhajte na nizkem ognju, dokler se meso popolnoma ne zmehča. Nato juho precedite skozi cedilo.
3. Drugo čebulo olupite in zelo na drobno sesekljajte. V ponvi segrejte mast in prepražite čebulo, da porumeni.
4. Čebulno osnovo prelijte s čisto juho. V juho dodajte nariban oziroma iztisnjen ali čisto na drobno sesekljan česen in majaron. Pustite, da zavre, ter začinite s soljo in poprom.
5. Rezine kruha na olju popecite, da se na obeh straneh zlatorjavo obarvajo.
6. Popečen kruh narežite na kocke in jih tik pred serviranjem položite v vročo juho.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 42, 17. oktober, 2023.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se