© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Kisla juha z gobami


Revija Liza Maja
24. 9. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vam gredo v slast gobe? Potem vam bo zagotovo všeč aromatična kisla juha z gobami, ki jo boste pomlatili s kosom svežega kruha. Nam se že cedijo sline!

kisla juha z gobami .jpg
profimedia
kisla juha z gobami .jpg

Sestavine za 4 osebe:

500 g krompirja

sol

kumina

100 g posušenih gob

1 žlica moke

500 ml smetane

sok 1/2 limone

sladkor

nekaj vejic svežega koprca

4 trdo kuhana jajca

Priprava:

1.Krompir olupite in zrežite na majhne kocke. Stresite jih v lonec, prilijte 1 liter vroče vode, začinite s soljo in kumino in pustite vreti 10 minut. Gobe namočite v hladni vodi, jih odcedite in 10 minut kuhajte v majhni količini vode. Nato jih ožemite in stresite h krompirju.

2.Moko zmešajte s smetano in jo vmešajte v juho. Začinite jo s soljo, limonovim sokom, sladkorjem (če želite) in sesekljanim koprcem ter pustite, da juha na nizki temperaturi lahno vre 10 minut.

3.Na koncu juhi dodajte olupljena skuhana jajca in jih malce segrejte. Postrezite jo s svežim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.