Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Jesenski golaž s pivom


Revija Liza Maja
14. 9. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ideja za ljubitelje golaža ...

svinjsi golaž.jpg
profimedia
svinjski golaž

Za 4-6 oseb potrebujete:

  • 1 veliko čebulo
  • olivno olje
  • približno 1 kg govedine za golaž
  • 1/4 žličke kumine
  • 1/2 žličke posušenega majarona
  • 1/2 žličke posušenega timijana
  • 1 žličko worcestrske omake
  • 1 žličko jušnih začimb
  • 1/4 žličke mlete sladke paprike
  • sol
  • poper
  • 1 žlico gorčice
  • 1 zeleno papriko
  • ščepec čilija
  • 2 paradižnika
  • 200 ml piva

Priprava:

1.Olupljeno čebulo zrežite na kocke in jih stekleno popražite na vročem olju. Meso zrežite na kocke in ga dodajte popraženi čebuli. Mešajte, dokler se meso ne obarva rjavo, ter ga nato še malo podušite. Nato dodajte malo vroče vode in meso dušite približno 30 minut. Če je potrebno, prilijte še malo tople vode.

2.Nato primešajte še kumino, majaron, timijan, worcestrsko omako, jušne začimbe, sol in mleto papriko. Dobro premešajte in golaž kuhajte še približno 30 minut.

3.Nato dodajte gorčico, sesekljano papriko in čili ter pustite, da se golaž kuha še nadaljnjih 20 minut. Nato dodajte še olupljene in na kocke zrezane paradižnike. Golaž še malo pokuhajte. Ko se meso zmehča, prilijte pivo. Golaž naj vre približno 10 minut, občasno pa ga premešajte. Postrezite ga s kruhovimi cmoki ali krompirjem.

##IMAGE-1174085##




© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.