Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Čokoladne sladice s slano karamelo in kakiji


Revija Liza Maja
17. 10. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sladko slani ples brbončic ...

ČoKoladne sladice s slano Karamelo in KaKiji.jpg
Revija Liza Maja
Čokoladne sladice s slano karamelo in kakiji

Sestavine za 4 sladice:
Za slano karamelo:
• 100 g sladkorja
• 80 g masla
• 180 ml smetane
• približno 1/2 žličke soli, po okusu

Za čokoladni nadev:
• 150 g temne čokolade
• 3 rumenjaki
• 50 g sladkorja v prahu
• 200 ml smetane

Za zaključek:
• 1 kaki + za okras
• stepena smetana za okras
• naribana čokolada za posipanje

##IMAGE-1294589##

Priprava:

1. V ponev z debelim dnom damo sladkor. Dodajmo 50 ml vode in pustimo, da se počasi karamelizira na majhnem ognju. Nato dodamo maslo, vročo smetano in sol. Na kratko pokuhamo in odstavimo.

2. Polovico karamele vlijemo v kovinsko posodo in dodamo sesekljano čokolado. Mešamo, dokler se ne raztopi. Rumenjake v topli vodni kopeli stepemo s sladkorjem v prahu. Maso dodamo slani karameli s čokolado. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.

3. Smetano stepemo in vmešamo v čokoladno maso. Preostalo slano karamelo razdelimo na dno skodelic in nanjo s slaščičarsko vrečko poškropimo polovico nadeva. Kaki olupimo in narežemo na kocke. Dodamo ga v skodelice in dodamo preostalo smetano. Skodelice shranimo v hladilniku približno 2 uri. Preden postrežemo, okrasimo s stepeno smetano in rezinami kakija. Potresemo s čokolado.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.