© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Čokoladna pita s kokosom in češnjami


Revija Liza Maja
20. 5. 2021, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

čokoladna pita s češnjami in kokosom.jpg
profimedia
čokoladna pita s češnjami in kokosom.jpg
Kaj potrebujemo za pripravo testa?
  • 125 g navadne moke
  • sol
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 30 g kakava
  • 30 g naribanega kokosa
  • 125 g masla + za pekač


Kaj potrebujemo za nadev?

  • 100 g masla
  • 200 g temne čokolade
  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • sol
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 150 g češenj brez koščic

Za okras potrebujemo:

  • 200 ml smetane za stepanje
  • pest češenj brez koščic
  • približno 10 g naribane čokolade
  • približno 20 g naribanega kokosa

Postopek priprave

Moko, ščepec soli, vaniljev sladkor, kakav, kokos in maslo zmešamo v drobtinasto zmes. Postopoma dodamo približno 60 ml hladne vode in naredimo testo. 30 minut ga pustimo počivati v hladilniku.

Testo razvaljamo in damo v kalup s premerom 24 cm. Kalup še prej namažemo z maslom. Na testo položimo papir za peko in potresemo s fižolom. Pečemo približno 20 minut na 180 °C.

Na vodni kopeli stopimo maslo in čokolado. Jajca stepemo s sladkorjem, ščepcem soli in ekstraktom vanilje. Previdno vmešamo ohlajeno čokolado in dobro premešamo.

Češnje položimo na pečeni biskvit, prelijemo s čokoladno mešanico in pečemo na 160 °C približno 35 minut. Ohlajeno torto okrasimo s stepeno smetano, češnjami, čokolado in naribanim kokosom. Čokoladna pita s kokosom in češnjami


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.