Recept: Čokoladna pita s kokosom in češnjami

- 125 g navadne moke
- sol
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- 30 g kakava
- 30 g naribanega kokosa
- 125 g masla + za pekač
Kaj potrebujemo za nadev?
- 100 g masla
- 200 g temne čokolade
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- sol
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
- 150 g češenj brez koščic
Za okras potrebujemo:
- 200 ml smetane za stepanje
- pest češenj brez koščic
- približno 10 g naribane čokolade
- približno 20 g naribanega kokosa
Postopek priprave
Moko, ščepec soli, vaniljev sladkor, kakav, kokos in maslo zmešamo v drobtinasto zmes. Postopoma dodamo približno 60 ml hladne vode in naredimo testo. 30 minut ga pustimo počivati v hladilniku.
Testo razvaljamo in damo v kalup s premerom 24 cm. Kalup še prej namažemo z maslom. Na testo položimo papir za peko in potresemo s fižolom. Pečemo približno 20 minut na 180 °C.
Na vodni kopeli stopimo maslo in čokolado. Jajca stepemo s sladkorjem, ščepcem soli in ekstraktom vanilje. Previdno vmešamo ohlajeno čokolado in dobro premešamo.
Češnje položimo na pečeni biskvit, prelijemo s čokoladno mešanico in pečemo na 160 °C približno 35 minut. Ohlajeno torto okrasimo s stepeno smetano, češnjami, čokolado in naribanim kokosom. Čokoladna pita s kokosom in češnjami
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se