Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept: Bučna marmelada z brusnicami


Revija Liza Maja
4. 10. 2024, 13.00
Posodobljeno
20:48
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zanimiva kombinacija, kajne?

Bučna marmelada z brusnicami.jpg
profimedia LIZA MAJA
Bučna marmelada

Sestavine:

• 100 g buče

• 1 žlica rastlinskega olja

• 100 g polnomastne skute

• 1 strok česna

• sok ½ limone

• 1 spomladanska čebula

• 2 suha paradižnika

• pest orehov

• 1 žlica majoneze

• sol po okusu

• mleti poper po okusu

Priprava:

1. Bučo narežite na rezine in jo izdolbite. Narežite jo na manjše kose, razporedite po pekaču, pokapajte z žlico olja in približno 20 minut pecite v pečici, ogreti na 180 °C.

2. Pečeno bučo narežite na majhne kocke in jo zmešajte s skuto, česnom, limonovim sokom, narezano spomladansko čebulo, narezanim suhim paradižnikom, zdrobljenimi orehi in majonezo. Po okusu začinite s soljo in poprom. Postrežete lahko na primer z grisini.

##IMAGE-1405858##

Sestavine za 5 kozarcev po 250 ml:

• 1 velika buča

• 1 kg bučne kaše

• sok polovice limone

• 500 g želirnega sladkorja 2 : 1

• 100 g brusnic

• 50 ml ruma

Priprava:

1. Olupite bučo, jo prerežite, z žlico izdolbi- te semena in jo narežite na koščke.

2. Bučo dajte v skledo, prelijte z limonovim sokom in potresite z želirnim sladkorjem. Pustite počivati približno 2 uri.

3. Brusnice prelijte z rumom in jih pustite namakati 2 uri. bučo počasi kuhajte, dokler se ne zmehča. Proti koncu kuhanja dodajte brusnice in rum, na kratko zavrite in odstavite.

4. Z mešanico napolnite kozarce. Dobro jih zaprite s pokrovom in obrnite navzdol. Pustite, da se ohladi, in jih obrnite nazaj.

cloud-rain

Trenutno

10 °C

Deževno

sreda, 7. 5

Oblačno

9 / 15 °C cloud

četrtek, 8. 5

Deževno

9 / 14 °C cloud-rain

petek, 9. 5

Oblačno

8 / 15 °C cloud

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.