Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ražnjiči po dalmatinsko


Njena.si
5. 7. 2022, 13.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V svojo kuhinjo vnesite dalmatinski pridih.

Ražnjiči po dalmatinsko.jpg
dreamstime
Ražnjiči po dalmatinsko

Potrebujemo:

  • 50 dag  jagnječjega stegna
  • 30 dag svinjskega stegna
  • 20 dag slanine
  • 10 dag čebule
  • 10 dag sveže paprike
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 2 dag česna, zdrobljenega ali narezanega na majhne koščke
  • sol in poper
  • peteršilj

Priprava:

Jagnječje in svinjsko stegno razrežemo na primerno velike koščke za ražnjič, slanino, čebulo in papriko pa na malo manjše koščke. Izmenično jih nabodemo na kovinske ali lesene palčke. Na začetku in na koncu nabodemo jagnječje režnje. Posolimo jih in popopramo, namažemo z oljem in pustimo, da se približno 60 minut marinirajo. Ražnjiče pečemo na žaru. Postopoma jih obračamo in mažemo s slanino. Ražnjiče postrežemo s svežim kruhom. Posebej ponudimo še omako iz oljčnega olja, česna in peteršilja. 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.