Ražnjiči po dalmatinsko
V svojo kuhinjo vnesite dalmatinski pridih.

Potrebujemo:
- 50 dag jagnječjega stegna
- 30 dag svinjskega stegna
- 20 dag slanine
- 10 dag čebule
- 10 dag sveže paprike
- 0,5 dl oljčnega olja
- 2 dag česna, zdrobljenega ali narezanega na majhne koščke
- sol in poper
- peteršilj
Priprava:
Jagnječje in svinjsko stegno razrežemo na primerno velike koščke za ražnjič, slanino, čebulo in papriko pa na malo manjše koščke. Izmenično jih nabodemo na kovinske ali lesene palčke. Na začetku in na koncu nabodemo jagnječje režnje. Posolimo jih in popopramo, namažemo z oljem in pustimo, da se približno 60 minut marinirajo. Ražnjiče pečemo na žaru. Postopoma jih obračamo in mažemo s slanino. Ražnjiče postrežemo s svežim kruhom. Posebej ponudimo še omako iz oljčnega olja, česna in peteršilja.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se