Razkrita velika skrivnost: Tako se pripravi popoln ocvrt krompirček
Velikokrat pripravljena jed, ki je v resnici ne znate pripraviti.

Kako pripravite ocvrt krompirček? Krompir olupite, narežete na tanjše rezine, ga osušite in položite v vroče olje? Ko postane zlato rjav pa ga iz olja odstranite in osolite. Je to to? No, povedati vam moramo, da ga pripravljate na napačen način.
Tako so vsaj prikazali v oddaji MasterChef, kjer so sodniki izpostavili, da je krompirček pred peko potrebno še blanširati. ''V lonec vlijemo zadostno količino olja in ga segrejemo na 140 do 160 °C. Posušen krompir blanširamo v segretem olju samo toliko časa, da se nežno rumeno obarva in na otip zmehča. Krompir poberemo iz olja in odcedimo,'' so zapisali na uradni spletni strani oddaje. Šele na to pa krompirček še enkrat zapečete v nekoliko bolj vročem olju.
Zanimivo je, da večina tekmovalcev krompirčka ni pripravila na pravilni način. Zato je tudi za vas in nas še upanje.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se