Pravilna priprava nabodal z lignji
Znate pravilno pripraviti lignje na nabodalu? Za vas imamo preprost recept ...

Sestavine za 4 osebe:
- 12 majhnih svežih lignjev
- 2 limoni
- 6 strokov česna
- 1/2 šopka navadnega peteršilja
- 6 žlic olivnega olja
- sol
Postopek priprave
1. Lignje očistimo. Najprej ločimo glavo z lovkami od telesa. Lovke odrežemo, iz sredine izvlečemo kost in zavržemo preostanek glave. Lovke in telesa temeljito umijemo v hladni vodi. Na vsako kovinsko iglo ali nabodalo damo eno telo in eno lovko.
2. Iz ene limone iztisnemo sok, drugo pa narežemo na kolobarje. Sok zmešamo s strtim česnom, drobno sesekljanim peteršiljem in olivnim oljem.
3. Lignje poškropimo s pripravljenim oljem in jih damo na žar. Na žar damo tudi rezine limone. Lignje pečemo največ 1-2 minuti. Če jih dlje časa pečemo na majhnem ognju, so gumijasti. Nato jih odstranimo z žara, solimo, pokapamo s preostalim oljem in postrežemo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se