Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pravilna priprava nabodal z lignji


Revija Liza Maja
12. 7. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Znate pravilno pripraviti lignje na nabodalu? Za vas imamo preprost recept ...

Nabodalo z lignji.jpg
profimedia LIZA MAJA
Nabodalo z lignji

Sestavine za 4 osebe:

  • 12 majhnih svežih lignjev
  • 2 limoni
  • 6 strokov česna
  • 1/2 šopka navadnega peteršilja
  • 6 žlic olivnega olja
  • sol

Postopek priprave

1. Lignje očistimo. Najprej ločimo glavo z lovkami od telesa. Lovke odrežemo, iz sredine izvlečemo kost in zavržemo preostanek glave. Lovke in telesa temeljito umijemo v hladni vodi. Na vsako kovinsko iglo ali nabodalo damo eno telo in eno lovko.

2. Iz ene limone iztisnemo sok, drugo pa narežemo na kolobarje. Sok zmešamo s strtim česnom, drobno sesekljanim peteršiljem in olivnim oljem.

3. Lignje poškropimo s pripravljenim oljem in jih damo na žar. Na žar damo tudi rezine limone. Lignje pečemo največ 1-2 minuti. Če jih dlje časa pečemo na majhnem ognju, so gumijasti. Nato jih odstranimo z žara, solimo, pokapamo s preostalim oljem in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.