Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Nikoli ne boste uganili sestavin te juhe


A.K.
12. 9. 2016, 10.45
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste že poskusili tole juho?

juha.jpg

Juha iz pese in krompirja je res nekaj posebnega, tako zaradi okusa kot tudi zaradi svoje prepoznavne barve.

Sestavine:

- 600 g krompirja
- 2 pesi
- lahko kokosovo mleko
- limona
- 2 čajni žlici mletega koriandra
- 2 čajni žlici mletega čilija
- čajna žlica mlete kumine
- 2 stroka česna
- sol in poper

Sestavine za krušne kocke:

- 400 g mladega krompirja
- 1 čajna žlica mletega čilija
- oljčno olje
- sol in poper

Priprava:

Segrejte pečico na 200 stopinj. V posodo za peko postavite neolupljeno peso in jo pecite približno pol ure. Dokler se pesa peče, olupite krompir in ga skuhajte. Za krušne kocke zrežite preostali krompir na majhne kockice, po tem, ko ste ga prej dobro očistili. Premešajte jih z oljčnim oljem, postavite jih v posodo za peko, začinite s čilijem, soljo in poprom in pecite v pečici naslednjih 45 minut oz. dokler ne postane zlate barve. Ko je pesa pečena, jo odstavite, da se ohladi. Nato ji odstranite skorjo, jo narežite na koščke iz postavite v mešalnik. Dodajte kuhan krompir, začinite s sokom limone, mleto kumino, čilijem in koriandrom, nato dodajte še kokosovo mleko, česen, sol in poper. Vse skupaj zmiksajte, da tekstura postane kremasta in celo svilnata. Segrejte jo, če se vam zdi potrebno, lahko pa jo postrežete kar takšno, le dodajte ji krušne kocke.

Dober tek!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.