Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nasveti, zaradi katerih bo meso na vaši mizi popolno


njena.si
25. 7. 2024, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za peko na žaru mora biti v marinadi vsaj četrtina olja. Veliki kosi mesa potrebujejo več časa, da se navzamejo okusa marinade.

meso žar.jpg

Meso v marinadi je treba od časa do časa obrniti. Marinirano živilo pred pečenjem odcedite in osušite s kuhinjskim papirjem, sicer ne bo porjavelo, ampak se bo v odvečni tekočini samo dušilo. Marinada mora vselej vsebovati kislino, na primer kis, limonin sok ali vino, zaradi česar postanejo živila in meso mehkejši. Marinada z rdečim vinom je primerna za temno meso, divjačino, mastne ribe in perutnino, z belim za bele ribe, perutnino in pa lupinarje. Marinada s sojino omako pa prav pred pečenjem na žaru za temno meso, perutnino in ribe.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.