Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nasveti za dober domač ledeni čaj


Revija Liza Maja
6. 7. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Če ledenega čaja ne pripravimo pravilno, lahko postane moten.

Domači ledeni čaj iz citrusov
Dreamstime
Enako kot topel na kilograme učinkuje tudi doma pripravljen ledeni čaj.

Čaj poljubnega okusa skuhajte tako kot po navadi, dodajte pa eno ali dve čajni vrečki več kot običajno. Topel čaj je bolj polnega okusa kot čaj, ki ga kasneje ohladimo. Preden ga postavite v hladilnik, ga nekoliko ohladite kar na kuhinjskem pultu.

Če čaj postavimo v hladilnik, ko je še zelo vroč, bo kasneje postal moten. Preden ga daste v hladilnik, pa obvezno dodajte tudi sladkor, narezane limone, limete ali nekaj lističev mete z vrta. Če boste čaj sladili z medom, to naredite, ko bo že ohlajen. V hladilniku ga pustite vsaj eno uro, da se okusi povežejo. Preden postrežete, dodajte še led.

ledeni caj vodilna.jpg
Shutterstock

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.