Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nasvet: Skrivnost popolnega pustnega krofa


K.M.
18. 2. 2020, 16.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Se boste letos lotili priprave pustnih krofov? Ta nasvet bo zagotovo pomagal na vaši poti do popolnega posladka!

krofi
SVET24
Testa ne smete preveč vzhajati.

Tudi če naredite vse prav pri pripravi testa, lahko ključno napako naredite čisto na koncu, ko krofe cvrete. Pomembno je, da izberete kakovostno olje za cvrtje, predvsem pa je pomembno, da olje dobro prenaša visoke temperature. Moderna olja tako odpadejo. Olje morate segreti na 160 do 180 stopinj Celzija. Če bo olje prehladno, bodo na koncu krofi premastni, če bo olje prevroče, pa se bodo krofi prehitro zapekli. 

Tukaj najdete odličen recept za pustne krofe: Preprost recept za krofe, ki je navdušil Slovenke.

Pomembno je tudi, da so krofi v vroče olje položeni z vzhajano, torej zgornjo, stranjo navzdol, saj vročina poskrbi, da delno vzhaja še prej spodnja stran. Prvo polovico krofa cvrite v zaprti posodi, ko jih obrnete, pa naj bo posoda odprta. 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.