© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Namig: Kako porabiti vsa ta jesenska jabolka?


Oglasno sporočilo
7. 11. 2022, 08.22
Posodobljeno
10:04
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Narava nam je v letošnji jeseni postregla z zelo okusnimi jabolki. Porabite jih lahko tudi na zelo okusen način. Več pa v receptu, ki ga najdete v prispevku.

Naslovna Jabolčna kremšnita v kozarčku.jpg

Gre za slaidco, ki je tako sočna in slastna kot tudi bogata in lahka. Snovalca recepta pa obljubljata, da je tudi zelo enostavna za pripravo. Najboljše pa je, da boste s tem receptom zelo na hitro porabili nekaj zaloge okusnih jabolk in jih tako postregli na zanimiv način.

Sladica je odlična za vsakodnevno razvajanje, piko na i dobremu kosilu in pa tudi kot odličen zaključek slavnostne večerje.

Nagradna igra: Njena.si skupaj z Dr. Oetker podarja tri sladke Dr. Oetker darilne pakete.

Kaj morate storiti? Na elektronski naslov njena@svet24.si pošljite elektronsko sporočilo, in v njem zapišite Dr. Oetker puding uporabljen v receptu za jabolčno kremšnito.

Namig Jabolčna kremšnita v kozarčku.jpg

Recept:

Jabolčna kremšnita v kozarčku

Za 8 kozarčkov

Sestavine:

1 kg jabolk

800 ml vode

2 vrečki Dr. Oetker vanilin sladkorja

110 g sladkorja

1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome

2 vrečki Dr. Oetker vanilijevega pudinga

0,5 žličke cimeta

16 maslenih piškotov

Za povrh:

500 ml sladke smetane za stepanje

Postopek:

Kozarčki:

Jabolka olupi in na grobo naribaj.

Naribana jabolka stresi v lonec in prilij 800 ml vode.

Dodaj 110 g sladkorja, dve vrečki vanilijevega sladkorja, pol žličke cimeta in eno žličko vanilijeve arome.

Pisker pristavi nad ogenj, jabolka pa med pogostim mešanjem kuhaj, da se zmehčajo.

V skodelici z metlico zmešaj 1 dl vode in obe vrečki vanilijevega pudinga, da dobiš homogeno zmes.

Pudingovo zmes vlij v kuhana jabolka, ki jih nato med kuhanjem neprestano mešaš z metlico, da se puding zgosti.

V dno kozarca nalomi dva maslena piškota, nato pa ga do vrha napolni z vročo jabolčno pudingovo zmesjo.

Kozarec malce potresi, da zmes najde pot med piškote.

Postopek ponovi z vsemi kozarci, ki jih nato prestaviš za 1 uro v hladilnik, da se puding strdi.

Postrežba:

V posodo vlij hladno sladko smetano za stepanje in dodaj sladki prah po okusu.

Smetano premlati v stepeno smetano, ki mora biti dovolj čvrsta za brizganje.

Smetano natlači v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in jo nabrizgaj po vrhu kozarcev.

Po smetani narahlo potresi kakav za kolače.

Recept sta za Dr. Oetker pripravila midvakuhava.si.

jabolcna-kremsnita-v-kozarcku-full-1.jpg


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.