Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Na tržišču je nova čokolada - rožnata čokolada!


V.S.
14. 12. 2018, 15.00
Posodobljeno
10. 06. 2024 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ljubitelji čokolade pozor, česa takšnega še niste jedli!

ruby.jpg
Promocijski material
Ruby čokolada

Rožnata ali ruby čokolada je nova vrsta čokolade. Medtem, ko sta temna in mlečna čokolada izdelani iz praženih kakavovih zrn, bela čokolada pa le iz kakavovega masla, je čokolada ruby narejena iz nepraženih zrn kakava, ki so rožnate oz. rdečkaste barve. Razvoj ruby čokolade je trajal kar trinajst let, saj je postopek izdelave popolnoma drugačen kot pri do sedaj uveljavljenih vrstah.
Na novo vrsto čokolade smo čakali kar 80 let. Toliko časa je namreč minilo odkar je prišla na trg bela čokolada. V vmesnem času so na trg prihajale le vedno nove različice oz. okusi poznanih čokoladnih vrst, šele sedaj pa se jim je pridružila nova četrta vrsta.
Ruby čokolada je kiselkasto sadnega okusa. Lepo se ujame s kislim sadjem kot so maline, limona in pasijonka. Izjemno pa se ujema tudi s slanimi sestavinami kot so siri s plemenito plesnijo, kaviar, gosja jetra … Od pijač se lepo ujame z rdečim vinom, rose peninami in pivom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.