Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Mmmm: BBQ rebrca s čilijevo omako


L.J. / revija Jana
3. 5. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V toplih dneh nadvse teknejo solate, a tu in tam se nam zahoče tudi česa konkretnega in nasitnega.

jedi
SANJA GAČNIK, lasanja.si
BBQ rebrca s čilijevo omako

Sestavine

Začimbna mešanica

  • gorčica
  • dimljena in sladka paprika v prahu
  • česen v prahu
  • čebula v prahu
  • sol in poper

Glazura

  • BBQ omaka
  • 2–4 JŽ čilijeve omake   

In še glavna sestavina

  • 1,2–1,5 kg svinjskih reber s kostjo

Priprava

  1. Svinjska rebra obrišemo s papirnato brisačo in po potrebi odstranimo membrano. Z obeh strani jih premažemo z gorčico in po celoti dobro začinimo z vsemi začimbami.
  2. Začimbe z rokami nekoliko vtremo v meso. To lahko storimo že zjutraj in meso do peke postavimo v hladilnik, da se bo počasi mariniralo.
  3. Rebra postavimo v pekač in pečemo 3 ure na 175 °C.
  4. V posodici združimo sestavini za glazuro in z njo premažemo meso. Za nekaj minut vrnemo v pečico, da omaka karamelizira.
  5. Postrežemo s krompirčkom in svežo sezonsko zelenjavo.

NAMIG

Skrivnost mehkih in sočnih reber je preprosta: marinada in dolgo pečenje. Marinada zato, ker v njej počiva meso, da vsrka vse okuse in postane še bolj neustavljivo slastno. Nato pa ga preprosto damo na žar ali pečico ter počasi pečemo – v smokerju lahko rebrca pečete tudi po 10–12 ur, a bodo takisto dobra, če jih počasi pečete v pečici nekje 3 ure.

Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 34, 22. avgust, 2023.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.