Mmmm: BBQ rebrca s čilijevo omako
V toplih dneh nadvse teknejo solate, a tu in tam se nam zahoče tudi česa konkretnega in nasitnega.

Sestavine
Začimbna mešanica
- gorčica
- dimljena in sladka paprika v prahu
- česen v prahu
- čebula v prahu
- sol in poper
Glazura
- BBQ omaka
- 2–4 JŽ čilijeve omake
In še glavna sestavina
- 1,2–1,5 kg svinjskih reber s kostjo
Priprava
- Svinjska rebra obrišemo s papirnato brisačo in po potrebi odstranimo membrano. Z obeh strani jih premažemo z gorčico in po celoti dobro začinimo z vsemi začimbami.
- Začimbe z rokami nekoliko vtremo v meso. To lahko storimo že zjutraj in meso do peke postavimo v hladilnik, da se bo počasi mariniralo.
- Rebra postavimo v pekač in pečemo 3 ure na 175 °C.
- V posodici združimo sestavini za glazuro in z njo premažemo meso. Za nekaj minut vrnemo v pečico, da omaka karamelizira.
- Postrežemo s krompirčkom in svežo sezonsko zelenjavo.
NAMIG
Skrivnost mehkih in sočnih reber je preprosta: marinada in dolgo pečenje. Marinada zato, ker v njej počiva meso, da vsrka vse okuse in postane še bolj neustavljivo slastno. Nato pa ga preprosto damo na žar ali pečico ter počasi pečemo – v smokerju lahko rebrca pečete tudi po 10–12 ur, a bodo takisto dobra, če jih počasi pečete v pečici nekje 3 ure.
Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 34, 22. avgust, 2023.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se