© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Medeni piškoti, ki vas bodo spomnili na babico


M.O.
24. 12. 2024, 10.46
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Hrustljavi piškoti ali sočni medeni kolač nas vrnejo v preteklost, k babičinemu ognjišču, kjer je v štedilniku tlel ogenj in je na vroči plošči brbotala voda za čaj.

Medena očesca
Profimedia
Medena očesca

Med je dragoceno živilo, ki v zimskih dneh pridobi veljavo. Z njim si lajšamo prehlad in krepimo imunski sistem, svoje mesto pa najde tudi v kuhinji, posebno pri peki prazničnega peciva. Hrustljavi piškoti ali sočni medeni kolač nas vrnejo v preteklost, k babičinemu ognjišču, kjer je v štedilniku tlel ogenj in je na vroči plošči brbotala voda za čaj, odlično spremljavo dobrotam z medom.

Medena očesca

Sestavine za 30 piškotov:

Za testo:

75 g masla

50 g medu

1 nastrgana lupina bio limone

1 rumenjak

200 g moke

40 g mletih mandljev

Za marcipanovo maso:

100 g marcipana

50 g medu

1 do 2 žlici limoninega soka

Za nadev:

50 g medu

1 žlica razpolovljenih jedrc pistacij

Priprava:

1. Maslo zmešamo z medom, limonino lupinico in rumenjakom. Dodamo moko in mandlje, oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in za eno uro postavimo na hladno.

2. Marcipan, med in limonin sok do gladkega zmiksamo.

3. Testo razvaljamo na pomokani površini in izrežemo krogce z modelom za piškote. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. arcipanovo maso nadevamo v dresirno vrečko in jo nabrizgamo na robove piškotov.

4. Pečemo 10 minut na 180 stopinjah. ed segrejemo.

5. V vsak pečen piškot odmerimo žličko medu in potem še 5 minut pečemo. krasimo jih s pistacijami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.