Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Medeni piškoti, ki vas bodo spomnili na babico


M.O.
24. 12. 2024, 10.46
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Hrustljavi piškoti ali sočni medeni kolač nas vrnejo v preteklost, k babičinemu ognjišču, kjer je v štedilniku tlel ogenj in je na vroči plošči brbotala voda za čaj.

Medena očesca
Profimedia
Medena očesca

Med je dragoceno živilo, ki v zimskih dneh pridobi veljavo. Z njim si lajšamo prehlad in krepimo imunski sistem, svoje mesto pa najde tudi v kuhinji, posebno pri peki prazničnega peciva. Hrustljavi piškoti ali sočni medeni kolač nas vrnejo v preteklost, k babičinemu ognjišču, kjer je v štedilniku tlel ogenj in je na vroči plošči brbotala voda za čaj, odlično spremljavo dobrotam z medom.

Medena očesca

Sestavine za 30 piškotov:

Za testo:

75 g masla

50 g medu

1 nastrgana lupina bio limone

1 rumenjak

200 g moke

40 g mletih mandljev

Za marcipanovo maso:

100 g marcipana

50 g medu

1 do 2 žlici limoninega soka

Za nadev:

50 g medu

1 žlica razpolovljenih jedrc pistacij

Priprava:

1. Maslo zmešamo z medom, limonino lupinico in rumenjakom. Dodamo moko in mandlje, oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in za eno uro postavimo na hladno.

2. Marcipan, med in limonin sok do gladkega zmiksamo.

3. Testo razvaljamo na pomokani površini in izrežemo krogce z modelom za piškote. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. arcipanovo maso nadevamo v dresirno vrečko in jo nabrizgamo na robove piškotov.

4. Pečemo 10 minut na 180 stopinjah. ed segrejemo.

5. V vsak pečen piškot odmerimo žličko medu in potem še 5 minut pečemo. krasimo jih s pistacijami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.