Medeni piškoti, ki vas bodo spomnili na babico
Hrustljavi piškoti ali sočni medeni kolač nas vrnejo v preteklost, k babičinemu ognjišču, kjer je v štedilniku tlel ogenj in je na vroči plošči brbotala voda za čaj.

Med je dragoceno živilo, ki v zimskih dneh pridobi veljavo. Z njim si lajšamo prehlad in krepimo imunski sistem, svoje mesto pa najde tudi v kuhinji, posebno pri peki prazničnega peciva. Hrustljavi piškoti ali sočni medeni kolač nas vrnejo v preteklost, k babičinemu ognjišču, kjer je v štedilniku tlel ogenj in je na vroči plošči brbotala voda za čaj, odlično spremljavo dobrotam z medom.
Medena očesca
Sestavine za 30 piškotov:
Za testo:
75 g masla
50 g medu
1 nastrgana lupina bio limone
1 rumenjak
200 g moke
40 g mletih mandljev
Za marcipanovo maso:
100 g marcipana
50 g medu
1 do 2 žlici limoninega soka
Za nadev:
50 g medu
1 žlica razpolovljenih jedrc pistacij
Priprava:
1. Maslo zmešamo z medom, limonino lupinico in rumenjakom. Dodamo moko in mandlje, oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in za eno uro postavimo na hladno.
2. Marcipan, med in limonin sok do gladkega zmiksamo.
3. Testo razvaljamo na pomokani površini in izrežemo krogce z modelom za piškote. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. arcipanovo maso nadevamo v dresirno vrečko in jo nabrizgamo na robove piškotov.
4. Pečemo 10 minut na 180 stopinjah. ed segrejemo.
5. V vsak pečen piškot odmerimo žličko medu in potem še 5 minut pečemo. krasimo jih s pistacijami.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se