MasterChef: Jure s trikom do elastičnega testa za pico
Ne boste verjeli, kaj simpatični MasterChefovec doda med sestavine za pripravo testa za napolitansko pico. Trik smo preizkusili tudi mi.

Jure Pavlič, ki smo ga spoznali v zadnji sezoni kuharskega šova MasterChef, je za revijo Jana razkril, da za pripravo osupljivo elastičnega testa za napolitansko pico uporablja ledene kocke. Nasvet smo preizkusili tudi mi in lahko vam potrdimo, da je trik uporaben tudi pri pripravi navadnega testa.
»Toplota rahlja glutenske vezi, zaradi česar se začne testo trgati. Ker na trdnost glutenskih vezi vpliva temperatura testa, je pomembno, da ga že med samo pripravo hladimo. Sam to dosežem tako, da del vode nadomestim z ledom. Primer: pri receptu, v katerem sta kilogram moke in 7 dcl vode, uporabim 5 dcl vode in 200 g ledu. Brez skrbi, ledene kocke se bodo med pripravo povsem stopile. Priprava testa po tem postopku vas bo razveselila z voljnim in elastičnim testom,« je razložil Jure.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
