Lazanja iz palačink? Zakaj pa ne!
Je kdo rekel lazanja? Ja, ampak tule pri nas diši po palačinkah. Lazanja, pripravljena po tem postopku, je kar zanimiva. Še bolj okusna? Bomo preverili. Izvolite recept.

Sestavine za 4 osebe:
Za nadev:
- 1 čebula
- 2 korenčka
- 2 stebli zelene
- 150 g šampinjonov
- olivno olje
- sol
- sveže mleti črni poper
- 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 2 lovorjeva lista
- pest sesekljanega peteršilja
- 150 g nastrganega sira
Za palačinke:
- 2 jajci
- 200 ml mleka
- 170 g moke olje za cvrenje
Za skutno pomako:
- 250 g pasirane skute
- 100 ml mineralne vode
- 1 žlička mlete sladke paprike
- 1 mlada čebula
profimedia LIZA MAJA
lazanja iz palačink
Priprava:
Olupite čebulo, očistite korenje, zeleno in gobe. Čebulo sesekljajte, preostalo zelenjavo zrežite na kocke. Čebulo, korenje in zeleno popražite na malce olja. Začinite s soljo in poprom in dodajte paradižnike. Nato primešajte lovorjeva lista in vse skupaj dušite približno 10 minut. Dodajte gobe in jih dušite še 10 minut. Potresite s peteršiljem in ponev odstavite. Iz mleka, jajc, ščepca soli in moke zmešajte gladko testo in ga pustite počivati 15 minut. Nato iz njega na olju specite tanke palačinke. Okrogel model obložite s papirjem za peko. Vanj zložite palačinke in vsak sloj obložite z zelenjavo in jo potresite z nastrganim sirom. Zadnjo palačinko potresite samo s sirom. Lazanjo iz palačink približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Skuto stepite z mineralno vodo. Začinite s soljo in papriko ter primešajte sesekljano čebulo ter postrezite ob zloženki.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se